Categorieën: Nieuws

Voorbereidingen Groningen Swim Challenge in volle gang: “275 deelnemers”

Over zes dagen vindt in Groningen de Groningen Swim Challange plaats. Volgens Johan Broesder van de organisatie liggen de voorbereidingen op schema.

Hoi Johan! Hoe gaat het met de voorbereidingen?
“Het gaat heel goed. Onlangs hebben we onze vrijwilligers een briefing gegeven. En op zo’n moment, als je dan alle mensen ziet waarmee je deze dag tot een succes gaat brengen, dan begint het echt te leven. Het begint dan echt te kriebelen.”

Nu hoor ik heel veel organisaties zeggen dat ze het lastig hebben qua vrijwilligers. Hoe is dat bij jullie?
“Bij ons gaat het best wel goed. Dat komt ook omdat het georganiseerd wordt door een hele harde kern, en we het daarnaast over een evenement hebben voor het goede doel. Een goed doel dat veel verbonden heeft en kent. Als we kijken naar het aantal vrijwilligers. Er zullen vijftig schepen varen, er is een man of 25 aan hulpverlening. Dan moet je denken aan duikers, masseurs en fysiotherapeuten en is er een man of dertig dat actief is bij finish om daar alles in goede banen te leiden. Als je vraagt of we meer vrijwilligers kunnen gebruiken, ja, absoluut. Maar met de huidige mensen kunnen we de dag tot een succes maken.”

En alle vrijwilligers zorgen er voor dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen zwemmen …
“Klopt. We hebben dertig teams die zich hebben aangemeld. Dat is wat meer dan vorig jaar, maar toen hadden we uiteraard ook nog te maken met de coronamaatregelen. Deze teams doen mee aan de Ultra Swim van Lauwersoog naar Stad. Daarnaast is er de Classic Swim en de City Swim. In totaal hebben we 275 deelnemers. Met dit aantal zijn we heel erg tevreden.”

Waarschijnlijk wordt er heel druk getraind?
“Absoluut. Veel teams zijn afgelopen voorjaar al begonnen met de trainingen. Ook hebben we acht clinics aangeboden om de deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden. Om op die manier de mensen klaar te stomen. Hier was ook veel belangstelling voor.”

Dat het evenement groeit. Hoe verklaar je dat?
“Steeds meer mensen komen er mee in de kunde. Je ziet tegenwoordig dat er ook deelnemers uit Amsterdam mee gaan doen. Omdat ze voorheen wellicht in Groningen gewoond hebben of omdat er over gesproken is. Een andere reden is natuurlijk de ziekte kanker waar we voor zwemmen. Die ziekte bestaat nog steeds, en vrijwel iedereen heeft direct of indirect met deze ziekte te maken. En tot slot. Het geldbedrag gaat volledig naar het UMCG. Er blijft niks aan de strijkstok hangen. Dat vinden veel mensen ook prettig.”

Waar hoop je komende zaterdag op?
“Ik hoop dat we een prachtige dag neer kunnen zetten. De weervoorspellingen lijken heel goed. En dat we aan het eind van de dag een mooi bedrag kunnen presenteren. Want dat is misschien wel leuk om te vertellen. Zaterdag wordt ook Groningens Ontzet gevierd. Wij mogen op het hoofdpodium op de Grote Markt het eindbedrag presenteren. Dit gaat gedaan worden door Ranomi Kromowidjojo die we hier bereid voor hebben gevonden. Dus dat is natuurlijk geweldig.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

34-jarige Groninger leidt roze kerkdienst tijdens landelijke pride

De mensen druipen binnen bij de Doopsgezinde Kerk aan de Oude Boteringestraat. Het is zondagmorgen,…

6 uur geleden

Mogelijk munitie uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Stadspark, EOD komt ter plaatse

De politie heeft maandagavond een melding binnen gekregen van een verdacht voorwerp in het water…

8 uur geleden

Roze Kameraden bij Feyenoord, misschien inspiratie voor FC Groningen?

De Roze Kameraden is een supportersverening voor Feyenoord, dat als doel heeft gesteld om met…

8 uur geleden

Dinsdag zon met af en toe bewolking, temperatuur loopt op tot 21 graden

Met een redelijk zonnige maandag achter de rug, gaat de week verder met sporadische regenbuien…

8 uur geleden

RUG valt twee keer in de prijzen bij ENLIGHT Impact Awards

De Rijksuniversiteit Groningen heeft twee prijzen gewonnen tijdens de ENLIGHT Impact Awards op 11 juni…

9 uur geleden

Oud GVAV-trainer Dennis van den Driessche naar WKE’16

Oud GVAV-trainer Dennis van den Driessche wordt volgend seizoen trainer van WKE'16 uit Emmen. Hij…

9 uur geleden