Vondst scooter in Helperdiep leidt tot zoekactie naar mogelijke drenkeling

nieuws
Foto: 112groningen.nl

Duikers van de brandweer hebben zaterdagochtend in het Helperdiep gezocht naar een mogelijke drenkeling. In het water was een deelscooter gevonden. Dat meldt een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl.

De melding van een mogelijk persoon te water kwam rond 05.50 uur bij de hulpdiensten binnen. Een voorbijganger had ter hoogte van het Boutenspad een scooter zien liggen in het Helperdiep, en had vervolgens het alarmnummer gebeld. Politieagenten gingen daarop ter plaatse en troffen de deelscooter aan. Omdat onduidelijk was of er mogelijk een persoon in het water zou liggen werd de hulp van de brandweer ingeschakeld.

Duikers hebben een zoekslag door het Helperdiep gemaakt, maar daarbij werd er niemand aangetroffen. De scooter is uit het water gehaald. Er wordt onderzoek gedaan hoe de scooter in het water terecht kon komen.

Deel dit artikel: