Categorieën: Sport

Valse start Be Quick 1887 tegen VOC in vierde divisie

Be Quick 1887 wil dit seizoen mee doen om de prijzen in de vierde divisie (voorheen hoofdklasse) A op zondag. Maar thuis werd zaterdagavond de eerste wedstrijd van het seizoen met 3-1 verloren van VOC.

“Een valse start, maar niet meer dan dat”, zei Be Quick trainer Steven Wuestenenk na afloop. “In deze klasse spelen zeven, acht clubs met dezelfde ambitie als wij. We wilden vanavond presteren, maar dat is misschien door de druk niet gelukt”.

Thomas Verhaar, oud prof van onder meer Sparta en Excelsior, maakte het verschil voor de Rotterdammers in deze wedstrijd. In de vierde minuut werd hij even vrijgelaten en Verhaar lobte de bal over de Groninger doelman Robert Smit: 0-1. Vijf minuten later had Be Quick op 1-1 moeten komen, nadat Geertjan Liewes gevloerd werd en een strafschop kreeg. Liewes schoot de bal echter op de paal.

Na rust miste de van ONS Sneek overgekomen Han van Dijk een goede kans voor de Groningers. Na 67 minuten werd het toch 1-1. Sjors Lankhaar van VOC maakte hands en Djarni Leidelmeijer was wel voor Be Quick trefzeker vanaf elf meter.

Het lukte Be Quick niet om door te drukken. Na 82 minuten stond Verhaar aan de basis van de 1-2 die door Tim Zeller werd binnen getikt. Drie minuten later werd het 1-3 door Yannick Koevermans. Be Quick perste er nog een slotoffensief uit, maar dat mocht niet meer baten.

“We laten Verhaar twee keer los door kinderlijk te verdedigen”, verzuchtte Wuestenenk. “Die eerste schiet hij er uit stand in, gewoon gruwelijk. We begonnen goed, maar na die 1-0 werd het bij ons steeds slordiger en die gemiste strafschop hielp natuurlijk ook niet echt mee. Na rust begonnen we weer goed, maar na de 1-1 werd het weer slordig met veel balverlies”.

Be Quick heeft aan het begin van het seizoen met zes spelers al een behoorlijk volle ziekenboeg. Centrale verdediger Mark Versteegen liep in een oefenwedstrijd tegen HZVV de zwaarste blessure op. “Mark komt voor de winterstop niet meer in actie en waarschijnlijk duurt het nog langer”, aldus Wuestenenk. “De breuk in zijn been herstelt binnen enkele weken, maar de banden er om heen zijn allemaal zwaar beschadigd”.

Volgende week zondag speelt Be Quick uit tegen Hoogeveen.

Andor Heij

Recente berichten

Meer meldingen van discriminatie in noorden; racisme en handicap vaakst gemeld in Stad

Net als in de rest van Noord-Nederland was racisme het afgelopen jaar de meest gemelde…

14 minuten geleden

Oprit Hereweg richting Julianaplein donderdagavond definitief ‘met pensioen’

De oprit vanaf de Hereweg naar het Julianaplein wordt donderdagavond om 19.00 uur definitief dicht.…

28 minuten geleden

Groningse boswachter Bart Zwiers overhandigt beterschapswensen aan Tweede Kamer

Bart Zwiers, boswachter bij Natuurmonumenten in natuurgebied de Onlanden, was dinsdag in Den Haag om…

49 minuten geleden

Eerste grond verzet voor Google-datacenter op bedrijventerrein Westpoort

Op een stuk grond van acht hectare tussen de spoorlijn richting Leeuwarden en het hoogspanningsstation…

1 uur geleden

Stadspartij wil dat gemeente betaalt voor rioolaansluiting clubhuis Kids United: ‘Dit soort lasten zijn onvoorstelbaar’

Over iets minder dan een maand moet de eerste schop de grond in gaan voor…

2 uur geleden

Boekpresentatie ‘Anda Kerkhoven, een student in het Gronings verzet’

René Westra en zijn zoon Jesper schreven het boek ‘Anda Kerkhoven, een student in het…

2 uur geleden