Categorieën: OOG Ochtendshow

Tönnis de Vries: “Vanmorgen is het luxe wat de klok slaat!”

Op zijn 3000 kilometer lange fietstocht door Spanje en Portugal is Tönnis de Vries aangekomen in Malaga. Hij heeft intrek genomen in een hotel aan de haven en zegt: “Vanmorgen is het luxe wat de klok slaat!”

De Vries meldt zich dinsdagochtend vanuit een hotelkamer in Málaga met een mooi uitzicht op de haven. Maandagavond heeft hij zijn vriendin afgehaald van het vliegveld en samen hebben zij intrek genomen in de hotelkamer op 11 hoog. Deze week blijft De Vries in de Spaanse kuststad, zo vertelt hij. Het was de bedoeling om met zijn vriendin naar Sevilla te fietsen, maar aangezien zijn vriendin minder getraind en minder de hitte gewend is, is van dat plan afgeweken. Nu staan dagtrips op de planning en zal De Vries ook zijn neef bezoeken die in Málaga woont.

Afgelopen week weer veel beleefd

De afgelopen week heeft De Vries weer heel wat meegemaakt. Zo heeft hij in Almería de filmset van Once Upon A Time In The West bezocht, wat hij toch wel een bijzondere ervaring vond. Daarna heeft hij een flinke klimtocht gemaakt, van uiteindelijk 32 kilometer. Dat was toch pittiger dan hij had verwacht, maar de tocht heeft hem op geen enkele manier teleurgesteld, zo vertelt hij.

De Vries zegt geen last te hebben gehad van de bosbranden die het Iberische schiereiland de afgelopen tijd teisteren. Vorige week heeft hij wel sterke brand- en houtlucht geroken en werd hij gewaarschuwd om niet de binnenlanden in te trekken.

Tekst gaat onder afbeelding verder

Opbrengst tot nu toe

De fietstocht van Tönnis de Vries duurt zes weken en zal hem rondom het Ibirische schiereiland voeren, waarbij hij door Spanje en Portugal zal fietsen. Met deze tocht van 3.000 kilometer wil De Vries geld inzamelen voor om geld in te zamelen voor een nieuw vervoermiddel voor WelMobiel. Tot nu toe staat de teller op zo’n 1140 euro, zo vertelt hij.

Het schiet nog niet heel erg op, zo constateert De Vries, maar hij hoopt dat dit later nog komt. Volgende week hoopt hij rond de 1500 euro opbrengst te zitten. Hij heeft ook een aantal acties bij en via vrienden en kennissen opgezet, die zich later pas uitbetalen.

Tijdens het interview benadrukt De Vries nogmaals het belang van zijn inzamelactie. “Het is niet voor jezelf, maar juist voor die mensen die niet de mogelijkheid hebben om te kunnen gaan waar ze willen. Tijdens het fietsen realiseer ik me ook regelmatig dat dit niet voor iedereen is weggelegd”, zegt hij. Meer informatie over de inzamelactie is via de actiesite Groeiend Groen te vinden.

Volgende week, volgende update

Komende vrijdag of zaterdag zal De Vries de tocht weer vervolgen en hoopt hij aan te komen in Sevilla. Daar zal hij dan ook een kapperszaak bezoeken, om zijn kapsel en baard weer bij te laten werken. “Want als je in Sevilla bent, dan moet je natuurlijk ook naar de Barber of Sevilla!” zei de Vries, refererende aan de beroemde opera.
Hierna zal hij de nachttrein pakken naar Lissabon, waar hij dan in Portugal zijn fietstocht zal vervolgen.

Hieronder het volledige reisverslag van Tönnis de Vries, zoals het te horen was in de OOG Ochtendshow:

02-08-2022 Tönnis de Vries fietstocht update 03: "Vanmorgen is het luxe wat de klok slaat!"
OOG Ochtendshow

Recente berichten

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

41 minuten geleden

Rus uit Groningse vluchtelingenopvang krijgt twee jaar cel in België voor rooftocht langs supermarkten

De rechtbank in het Belgische Hasselt heeft een Rus, die naar Nederland was gevlucht om…

2 uur geleden

VVD wil dat ondergrondse afvalcontainers met telefoon geopend kunnen worden

Ondergrondse afvalcontainers moeten in de toekomst met een telefoon geopend kunnen worden. Daar pleit de…

3 uur geleden

Kwart miljard subsidie voor productie volledig hernieuwbare waterstof, grootste capaciteit komt uit Groningen

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft 250 miljoen euro aan subsidies verdeeld over zeven projecten,…

4 uur geleden

Waterloolaan afgesloten vanwege verward persoon die huisraad op straat gooit

De Waterloolaan is maandagmiddag door de politie afgesloten tussen de Verlengde Oosterweg en de Verlengde…

4 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.5 op schaal van Richter bij Usquert

Bij het Usquert (Het Hogeland) heeft maandag een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het…

4 uur geleden