Ook Groningse reiziger ondervindt vrijdag hinder door staking NS-personeel

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

Hoewel de tweede etappe van de estafettestaking van het NS-personeel morgen (vrijdag) plaatsvindt in Zuid-Holland, krijgen reizigers in heel Nederland waarschijnlijk maken met hinder. Dat meldt de NS donderdagmiddag.

Volgens de NS speelt het stakingsgebied (Zuid-Holland) een dermate grote rol in de dienstregeling, dat ook in de rest van het land problemen kunnen ontstaan. Dat betekent voor Groningen dat er treinen van en naar Rotterdam en Den Haag uit kunnen vallen.

“We adviseren onze reizigers kort voor vertrek de Reisplanner te raadplegen”, laat de NS donderdagmiddag weten. “Die is in de loop van donderdagavond bijgewerkt. Komend weekend verwachten we in het gehele land de normale dienstregeling te kunnen rijden.”

De staking van vrijdag is de tweede van deze week. Afgelopen woensdag staakte het NS-personeel in Noord-Nederland voor een betere cao. Dat betekende dat ook in Groningen het gros van de NS-treinen niet reed.