Nog geen aanhouding voor steekpartij Hoendiep; verdachte en slachtoffer kenden elkaar

nieuws
Foto: 112 Groningen

De man die maandagmiddag gewond raakte bij een steekpartij in een woning aan het Hoendiep, is een 26-jarige man uit Groningen. Dat maakte de politie dinsdagmiddag bekend. De politie heeft een verdachte op het oog, maar deze persoon is nog op vrije voeten.

Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat de 26-jarige Stadjer vlak voor het steekincident door de verdachte werd benaderd in zijn woning. Vervolgens ontstond er een conflict, wat escaleerde in het steekincident. Het slachtoffer werd na het steekincident overgebracht naar een ziekenhuis. Inmiddels is de man weer thuis.

In eerste instantie vermoedde de politie dat de verdachte nog in de woning aanwezig was, toen de hulpdiensten arriveerden. Daarop vielen agenten de woning binnen, maar troffen de verdachte niet aan. De zoektocht naar de verdachte en het onderzoek naar de aanleiding van het steekincident is nog in volle gang. Agenten zijn in gesprek met het slachtoffer en zoeken naar camerabeelden.

Mensen met informatie die de politie kan helpen bij het vinden van de verdachte, kunnen zich melden bij de politie. Zij kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Online reageren kan via een tipformulier op de website van de politie. Ook getuigen van het incident en mensen met camerabeelden die relevant zijn, kunnen contact opnemen met de politie via de bovenstaande contactgegevens.