Na zomervakantie weer meer Arriva-treinen in Groningen; nog wel uitval buiten spits en in het weekend

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Vanaf maandag 29 augustus rijdt Arriva weer meer treinritten in het Noorden, voornamelijk tijdens de spits. Ondanks dat blijft personeelstekort de vervoerder parten spelen. Buiten de spits en in het weekend blijft het aantal treinritten daarom beperkt.

Volgens Arriva rijdt na de vakantie weer twee keer per uur een trein op bijna alle trajecten in Groningen. Tussen Groningen en Leeuwarden kan de vervoerder zelfs weer vier keer per uur een trein inzetten. Ook tussen de Stad en Winschoten rijden er weer extra treinen tijdens de spits. Ook rijdt er in de ochtendspits weer een scholieren/studententrein tussen Warffum en de Stad.

Maar het personeelstekort bij Arriva, wat de vervoerder al enige tijd parten speelt, blijft de vervoerder parten spelen. Daarom vervallen er buiten de spits en op zaterdag voorlopig nog een aantal treinritten.

Een volledig overzicht van de aanpassingen in de dienstregeling na de zomervakantie is te vinden op de website van Arriva.

Deel dit artikel: