Categories: Nieuws

“Mensen zijn verrast, ze verwachten niet dat hier zo’n mooie zwemplas ligt”

De temperatuur loopt zaterdag opnieuw op naar tropische waarden. Bij natuurbad Engelbert hebben ze aan belangstelling geen gebrek.

“Het is flink druk”, vertelt Patrick, die samen met Tanja sinds het begin van dit jaar het natuurbad en de camping runt. “Gisteren mochten we ongeveer 550 mensen verwelkomen. Het is op dit moment rond 14.30 uur en de teller staat nu op 400 bezoekers, waarbij ik verwacht dat er nog wel wat bij gaat komen, en we opnieuw richting de 550 gaan. Ja, dit zijn hoogtijdagen, het is genieten.”

“Mensen kijken hun ogen uit”
En genoten wordt er. “We krijgen ontzettend leuke reacties. Als we in gesprek gaan met de bezoekers dan komen ze hier uit Engelbert, uit Stad, maar ook uit de regio. Zelfs uit Utrecht komen mensen ons bezoeken. Dat er een natuurbad is, dat lijkt wel algemeen bekend. Maar wat zo leuk is. Mensen komen hier, en sommigen weten niet wat ze kunnen verwachten. En die kijken dan vervolgens hun ogen uit. Dat er zo’n mooie zwemplas is te vinden op deze locatie, dat verwachten ze niet.”

“Veel ijsjes verkocht”
“Wat het meeste in het oog springt? Ja, dat is toch wel de duiktoren, die een hoogte heeft van vijf meter. Maar ook horen we positieve verhalen over de kwaliteit en de temperatuur van het zwemwater. Tot nu toe hebben we een heel goed seizoen. En ook de horeca heeft daar voordeel van. We hebben deze dagen al heel wat ijsjes verkocht.”

Er waait een andere wind
Met de komst van Patrick en Tanja waait er ook een andere wind. “We zijn het wat anders gaan doen. We hebben de afgelopen maanden verschillende aanpassingen gedaan. Zo zijn er nieuwe trekkerhutjes geplaatst waar mensen kunnen overnachten, zijn er nieuwe parkeerplaatsen gekomen en worden er op het terrein wat meer activiteiten gehouden waardoor we hopelijk meer mensen aanspreken. Ook via sociale media timmeren we aan de weg om wat meer bekendheid te krijgen. En ook voor de toekomst hebben we nog genoeg plannen in het vat.”

“Dit mooie weer mag nog heel lang blijven”
Toch loopt het seizoen al flink richting het einde. “We zijn officieel geopend tot en met 3 september. Maar als het dan nog steeds heel mooi weer is, dan gaan we de zwemplas uiteraard nog niet sluiten. Dan gaan we de sluitingsdatum naar achteren schuiven. En eerlijk is eerlijk, dit mooie weer mag wat mij betreft nog heel lang duren.”

Sebastiaan Scheffer

Recent Posts

Studenten ontwikkelen app die overconsumptie tegen moet gaan: “We gooien zoveel spullen weg”

Een app die overconsumptie tegen moet gaan. Dat is het doel van Freefy. De studenten…

2 uur ago

Amateurvoetbal: Velocitas verslaat WKE, nederlagen Stadspark en Helpman

Promovendus Velocitas 1897 boekte in de eerste klasse J een zege. In 2I pakte Forward…

2 uur ago

Lijnbus en personenauto betrokken bij aanrijding bij Hoofdstation

Een lijnbus en een personenauto zijn zondagmiddag met elkaar in botsing gekomen bij een verkeersongeluk…

2 uur ago

“Van begin tot eind was het kippenvel, de ziel van Donar liet zich zien”

De basketballers van Donar wonnen zaterdagavond verrassend, na een erg roerige zomer, hun eerste competitiewedstrijd.…

3 uur ago

Harens voetbalveldje gaat geëgaliseerd worden: “Kunstgras komt er niet”

Het grasveld aan de Multatulilaan in Haren, waar kinderen met veel plezier voetballen, gaat geëgaliseerd…

5 uur ago

Gemeente gaat de boer op om met inwoners te praten over beheer parken en speelplekken

Medewerkers van de gemeente Groningen gaan de komende tijd in gesprek met inwoners, organisaties en…

6 uur ago