Lijnbus ramt personenauto op Paterswoldseweg, traumahelikopter geland

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een verkeersongeluk op de Paterswoldseweg in Stad heeft zondagochtend een lijnbus van Qbuzz een personenauto geramd. Eén persoon is daarbij bekneld komen te zitten. Dat meldt nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl.

Het ongeluk gebeurde rond 11.00 uur op de kruising met de Laan Corpus den Hoorn. “Het is een flinke klap geweest”, vertelt Ten Cate. “De chauffeur van de lijnbus heeft de personenauto aan de achterkant geraakt. Door de klap is één van de inzittenden van de auto bekneld komen te zitten. De schade aan het voertuig is groot. Hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Behalve de brandweer, de politie en de ambulancedienst kwam ook de traumahelikopter ter plaatse. Het Mobiel Medisch Team, MMT, heeft de ambulanceverpleegkundigen ondersteund.”

Brandweerlieden hebben het slachtoffer uit de personenauto bevrijd. “De brandweer heeft de deur van de auto opengeknipt. In totaal zijn twee mensen gewond geraakt. Zij zaten beide in de auto. Zij zijn met onbekende verwondingen, zonder spoed, overgebracht naar het ziekenhuis. In de lijnbus is niemand gewond geraakt.” Vanwege het ongeluk is de weg afgesloten. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: