Categorieën: Nieuws

Kinderen maandag weer naar school: “We hopen echt dat het een normaal jaar gaat worden”

De afgelopen zes weken kon er plezier worden gemaakt, kon er uitgeslapen worden en leek er geen einde te komen aan de zomer. Maandag klinkt echter de schoolbel weer.

“We hebben er ontzettend veel zin in”, vertelt directeur Alinda Koerts van basisschool Het Karrepad in de Korrewegwijk. “Ons team is afgelopen donderdag gestart met de voorbereidingen. We hebben een aantal nieuwe leerkrachten mogen verwelkomen, en dan is het altijd spannend hoe dat gaat, maar iedereen heeft er ontzettend veel zin in. De sfeer is heel prettig. Als ik dan door het schoolgebouw loop dan zie ik overal collega’s met een grote glimlach.”

“Als we een coronasituatie goed aan kunnen, wat kunnen we dan allemaal wel niet bereiken in een normaal schooljaar?”
Wel hoopt Koerts op een normaal schooljaar. “Veel mensen zijn het misschien al weer vergeten, maar afgelopen schooljaar werd geplaagd door een lockdown. Ik hoop echt dat ons dat dit jaar bespaard wordt. Aan de andere kant. Tijdens de hoogtijdagen van corona hebben we het wel allemaal gered. Ik denk wel eens, als we zulke situaties goed aankunnen, wat kunnen we dan wel allemaal niet bereiken in een normaal schooljaar? Dat schept misschien verwachtingen, maar ik ben wel heel nieuwsgierig.”

“Schoolplein vergroenen, voetbalkooi en gewassen verbouwen”
En nieuwsgierig mag men zijn, want er staan mooie ontwikkelingen op stapel. “Straks na de herfstvakantie wordt onze nieuwe gymzaal geopend. Daar kijken we echt naar uit. Maar in het komende schooljaar wordt ons schoolplein ook aangepakt. Het wordt vergroend, er komt een voetbalkooi en er komt een plek waar we gewassen kunnen gaan verbouwen. Dit hebben we kunnen realiseren samen met de gemeente Groningen, die heel erg heeft meegedacht en mee heeft geholpen in de mogelijkheden. En daarnaast gaan we natuurlijk verder met het ontdeklab, en gaan we aan de slag met een kookstudio en met het inrichten van ateliers. Dus er gaan hele mooie dingen gebeuren.”

“We gaan er een prachtig jaar van maken”
Maar de docenten mogen dan enthousiast zijn. Geldt dat ook voor de kinderen? “Ik denk dat het voor iedereen anders is. De één zal er naar uit kijken om zijn of haar vriendjes weer te zien. De ander zal het jammer vinden dat de wekker weer vroeg zal klinken. Maar na een paar dagen is iedereen weer gewend aan het ritme, en ik weet zeker dat we er een prachtig jaar van gaan maken. Ja, we gaan uiteraard weer reken- en taallessen aanbieden, maar ook de talentblokken als het ontdeklab, kookstudio en de ateliers zullen een hele duidelijke plek krijgen. We gaan er wat moois van maken.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Bevrijdingsvuur ontstoken in Wageningen, vuur onderweg naar Groningen

Bij Hotel de Wereld in Wageningen is om middernacht het Bevrijdingsvuur ontstoken. Estafettelopers zijn in…

5 uur geleden

‘Op Bevrijdingsdag kans op buien, komende dagen opklaringen en droog’

Bevrijdingsdag gaat niet droog verlopen. De komende dagen vindt er een weersverbetering plaats waarbij we…

5 uur geleden

Come back zet Groen Geel op pole position voor topper van volgende week tegen Helpman

De Derde Klasse C is superspannend met heel veel clubs die nog kans op de…

8 uur geleden

Paas benoemt antisemitisme in toespraak: “Er is een zwijgende meerderheid en het zou helpen als die niet langer zwijgt”

Niet langer zwijgen, maar duidelijk maken dat er in ons land niet geleefd kan worden…

8 uur geleden

PKC’83 wint woonwagenkamp kraker van WKE’16; ON laat na titelstrijd leven in te blazen

PKC'83 heeft vanavond de clash der woonwagenkampen tegen WKE'16 met 4-1 gewonnen. Daarmee deden de…

9 uur geleden

Groningen staat stil bij oorlogsslachtoffers (foto’s)

In de gemeente wordt zaterdag uitgebreid stilgestaan bij de Nationale Dodenherdenking. Er vinden verschillende herdenkingen…

11 uur geleden