JOVD wil meer politieonderzoek naar ‘needle spiking’

Hoewel het nog de vraag is of ‘needle spinking’ (iemand drogeren via een naald) een breed fenomeen is, pleit de Groningse afdeling van de JOVD dinsdagochtend voor meer politieonderzoek naar dergelijke incidenten.

Volgens de politie is er van de binnengekomen meldingen in Groningen tot nu toe geen bewijs gevonden. Ook uit het meldpunt van de Nachtraad kwam geen hard bewijs voor ‘needle spiking’-incidenten, omdat de melders daar ook vaak een hoog alcoholpromillage in hun bloed hadden.

Ook de JOVD benadrukt dat bewijsvoering tot nu toe moeilijk is gebleven. “Het is een lastige casus waar weinig direct bewijs voor wordt gevonden en juist daarom is het belangrijk om er extra onderzoek naar te doen”, aldus Tom Boer, voorzitter van de JOVD in Groningen. De JOVD Groningen maak zich vooral zorgen nu het nieuwe studiejaar voor de deur staat, met name nu over een aantal weken de KEI-week begint. Boer zegt: “Het is belangrijk dat we goed op onszelf en vooral op elkaar letten. Vooral nieuwe studenten moeten goed voorgelicht worden en weten waar ze zich moeten melden, zodat zij de juiste ondersteuning krijgen.”

De JOVD Groningen roept de politie dan ook op onderzoek naar deze voorvallen te doen en vraagt vooral de slachtoffers om aangifte te doen. De Nachtraad Groningen heeft speciaal een meldpunt geopend om een goed beeld te krijgen van hoeveel jongeren dit overkomt. Het wordt op dit moment nog niet centraal bijgehouden.