Geluidsoverlast mogelijk bij werkzaamheden met betonfrees in waterkelder Hoornsediep

nieuws
Foto: Anna via Pixabay

Bewoners aan de oostzijde van het Hoornsediep, ter hoogte van de Julianaflat, moeten de komende dagen rekening houden met mogelijke geluidsoverlast. Daarvoor waarschuwt Aanpak Ring Zuid dinsdagavond.

“Bij het Hoornsediep werken we deze week verder aan de waterkelder”, laat Aanpak Ring Zuid weten. “We verlagen en egaliseren de betonvloer. Deze werkzaamheden voeren we uit met een betonfrees. Hoewel we in de kelder werken, kan dit in de omgeving geluidshinder geven.” De waterkelder is gerealiseerd aan de oostzijde van het Hoornsediep. Het beton voor de kelder is gestort met onderwaterbeton. “Deze week brengen we de vloer op de juiste hoogte en maken we de vloer vlak. De werkzaamheden duren nog tot en met komende vrijdag.”

De waterkelder is bedoeld voor het verzamelen van regenwater. Neerslag dat in de toekomstige onderdoorgangen van het Julianaplein valt, wordt afgevoerd naar de waterkelder. Via deze kelder komt het regenwater in het Noord-Willemskanaal terecht.

Deel dit artikel: