“Donderdag veel zon bij 29 graden, komend weekend koeler”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Na een aantal warme dagen gaat het aanstaande weekend koeler verlopen. Volgende week keert de warmte echter weer terug. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdag zijn er flinke perioden met zon en trekt er zo nu en dan wat bewolking over”, vertelt Kamphuis. “Op de Wadden kan in de loop van de ochtend een bui vallen. Verder blijft het vrijwel overal droog, en is het warm met 26 tot 29 graden. De hoogste temperaturen worden bereikt in het zuidoosten van de provincie. In de loop van de middag stroomt er koelere lucht ons gebied binnen. Rond 20.00 uur is het afgekoeld naar waarden rond de 22 graden. De wind draait gedurende de dag van het westen naar het noordwesten en is matig, windkracht 3. Op de Wadden windkracht 3 of 4.”

“Vrijdag is er veel bewolking, schijnt zo nu en dan de zon en is er kans op een bui. Het wordt 21 of 22 graden. Tijdens het weekend wisselen bewolking en opklaringen elkaar af. Het blijft droog en het wordt 21 tot 22 graden op. De wind is zwak tot matig en komt uit noordelijke richtingen. Na het weekend wordt het snel warmer. Bij veel zon en rustig weer wordt het maandag 25 graden en wordt het op woensdag al bijna tropisch met 28 of 29 graden. Ook donderdag hebben we vergelijkbare temperaturen, maar een noordoostenwind lijkt thermische excessen te voorkomen.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.