Donar compleet met komst Vernon Taylor: “Hij is het laatste puzzelstukje”

nieuws
Foto: Snack Admiral from FreeImages

Combo guard Vernon Taylor speelt het komende seizoen bij Donar. Daarmee is het team voor het seizoen 2022-2023 compleet.

Vernon is geen onbekende in Groningen. In het seizoen 2019-2020 speelde hij als invaller bij Donar, waarbij hij zich ontpopte als publieksspeler. De populariteit was zo groot dat hij zijn eigen energy-drink naar zich vernoemd kreeg. Taylor werd geboren op 15 februari 1987 in South Carolina, in de Verenigde Staten. Hij kreeg een opleiding bij Spartanburg Methodist University. Zijn professionele carrière begon hij bij Riento in Finland. Na clubs in België en een seizoen bij New Heroes in Den Bosch, en enige tijd bij Donar, speelde Taylor in Zwitserland.

“Nieuwe start maken”
“Ik kijk er zeker naar uit om terug te komen bij Donar”, vertelt Vernon Taylor. “Ik kwam destijds toen het seizoen al was begonnen en we vonden net ons ritme en chemie. Helaas moesten we in maart naar huis vanwege de coronacrisis. Nu ik een nieuwe start kan maken, heb ik heel, heel veel zin om vanaf het begin te beginnen en te helpen om dat kampioenschaps-DNA dat Donar altijd had, terug te brengen. Ik heb opnieuw getekend omdat ik ergens wilde spelen waar ik geliefd was en waar ik me thuis voel. Ik kan niet wachten om jullie allemaal weer te zien.”

Coach Matthew Otten: “Taylor is het laatste puzzelstukje”
Ook coach Matthew Otten is in zijn nopjes: “We kozen voor Taylor omdat hij in het profiel past dat we zochten. Hij is een buitengewone combo guard met een winnend DNA gedurende zijn carrière en met een MVP titel op zak. Hij is echt het laatste puzzelstukje. Hij past precies bij het team dat we hebben.”

Donar speelt haar eerste wedstrijd op 21 augustus, thuis tegen EWE Baskets.

Deel dit artikel: