“Dinsdag warm bij 26 graden, woensdag en donderdag temperaturen tot 28 graden”

nieuws
Foto: Engin Akyurt via Pixabay

Er staan een aantal warme dagen op het programma. Na donderdag wordt het volgens OOG-weerman Johan Kamphuis een stuk koeler.

“Dinsdag trekken er wolkenvelden over de provincie maar schijnt de zon ook geregeld”, vertelt Kamphuis. “Het is warm bij 25 of 26 graden en er waait een matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 4. In het Wadden- en Lauwersmeergebied staat er een volle windkracht 5. Het blijft droog. Op woensdag is het vrij zonnig en zeer warm met een middagtemperatuur van 28 graden. Er waait een zwakke of matige wind uit het westen tot zuidwesten, windkracht 3.”

“Op donderdag is het wederom erg warm met 28 graden. Er is veel zon met in de middag geleidelijk toenemende bewolking. Het blijft droog. Vrijdag is het met 21 graden een stuk koeler. Verder is er meer bewolking, maar het blijft overwegend droog. Er waait een matige noordenwind, windkracht 3 tot 4. Tijdens het weekend zijn de veranderingen klein. Het wordt ongeveer 21 graden, en zon en wolken wisselen elkaar af. Zondag is er, vooral in het kustgebied kans op een buitje. Na het weekend is het droog en vrij zonnig zomerweer bij kwikstanden tussen 23 en 25 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.