Brandje in computerruimte AFPN Groningen snel onder controle

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

In een serverkast bij AFPN Groningen, ambulante forensische psychiatrie, aan de Hereweg heeft woensdagavond korte tijd brand gewoed. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De melding van de brand kwam rond 20.20 uur binnen. “Het betrof een brandje in een serverkast, zeg maar een computerruimte”, vertelt brandweerwoordvoerder Matthijs Noordhoff. “Wij hebben de brand onder controle gebracht, en hebben daarna de ruimte geventileerd om alle vreemde stoffen weg te krijgen.” Volgens de woordvoerder waren er op het moment van het uitbreken van de brand geen personen aanwezig.

Volgens nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl is de brand onder controle gebracht met behulp van een poederblusser. “Het ruikt aan de buitenkant van het pand flink naar rook”, aldus de fotograaf. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is onbekend. Volgens Noordhoff is stichting Salvage niet ingeschakeld om de eigenaar te ondersteunen bij het afhandelen van de schade: “De brand heeft gewoed bij een organisatie die zelf een technische dienst heeft waardoor dit intern wordt opgepakt.”

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl