“Woensdag veel bewolking, vanaf vrijdag warmer waarbij het op zondag benauwd wordt”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De komende dagen verlopen koel, maar vanaf vrijdag gaat de temperatuur weer in de lift. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag is er veel bewolking en is er slechts een korte opklaring”, vertelt Kamphuis. “Het blijft vrijwel overal droog en het wordt 19 of 20 graden. De wind uit het noorden tot noordwesten is zwak of matig, windkracht 2 of 3. Donderdag zijn er opnieuw wolkenvelden, valt er heel lokaal een spatje lichte regen en vooral later op de dag kan de zon af en toe even doorbreken. Het wordt 19 of 20 graden en er waait een zwakke of matige noordoostenwind, windkracht 2 of 3.”

Benauwd op zondag
“Vrijdag is het rustig weer. Er zijn perioden met zon, al is het niet stralend. Er is in de loop van de dag een kleine kans op een bui, vooral voor het oosten van de provincie. Met 22 tot 24 graden wordt het warmer. Tijdens het weekend is het op zaterdag rustig weer. Er zijn flinke perioden met zon, maar ook dan trekken er wolkenvelden over. Lokaal kan een spatje regen vallen en het wordt 22 tot 24 graden. Zondag hebben we zomerse temperaturen van rond 25 graden. Er zijn flinke perioden met zon, maar ook dan is het niet stralend en voelt het wat benauwd aan door een toenemende luchtvochtigheid. Het is licht onstabiel wat betekent dat er hier en daar een verspreide bui kan vallen.”

Zomerse temperaturen
“Maandag houden de zomerse temperaturen aan maar neemt de kans op een bui wat toe. Ook dinsdag is er kans op een bui wanneer lagedrukgebieden op de Noordzee verschijnen. Het kwik blijft op peil en de wind aan de ketting.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.