“Woensdag in de middag toenemende bewolking, na het weekend oplopende temperaturen”

nieuws
Foto: Ralphs_Fotos via Pixabay

De komende dagen schommelt de temperatuur rond de 20 graden, maar na het weekend zullen de kwikstanden vrij snel oplopen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag zijn er perioden met zon, afgewisseld door een aantal stapelwolken”, vertelt Kamphuis. “Later in de middag wordt de bewolking dikker. In de avond en in de nacht naar donderdag is er kans op wat regen. Bij een matige wind uit het westen tot noordwesten, windkracht 4, wordt het 20 graden. Donderdag is er eerst veel bewolking, maar in de loop va de ochtend klaart het flink op vanuit het noordwesten. Het blijft droog en het wordt 18 of 19 graden. Er waait een forse noordwestenwind, windkracht 5, en in het Waddengebied windkracht 6 tot 7.”

“Op vrijdag is er veel bewolking met vooral in de loop van de dag zo nu en dan zon. Eerst is er kans op een spatje motregen. Het wordt 20 graden. Tijdens het weekend wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Zondag is er kans op een buitje. Op beide dagen wordt het rond de 20 graden. De wind neemt iets in kracht af. Kijken we naar de dagen na het weekend dan zullen de temperaturen vrij snel gaan oplopen tot rond of mogelijk zelfs tot boven de 25 graden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: