Van Ketwich Verschuurlaan vanaf vrijdag bijna twee maanden dicht

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Groningen Bereikbaar

De Van Ketwich Verschuurlaan is vanaf vrijdagavond bijna twee maanden dicht onder het viaduct van de A28. Dat maakte Groningen Bereikbaar dinsdagochtend bekend.

Deze zomer wordt het beton onder het viaduct schoongemaakt en wordt een nieuwe beschermlaag aangebracht. Bovenop het viaduct wordt gewerkt aan de nieuwe toe- en afritten, wordt asfalt verwijderd en zijn er betonwerkzaamheden.

De Van Ketwich Verschuurlaan is daarom dicht tot en met maandag 29 augustus 06.00 uur. De afsluiting geldt ook voor fietsers en voetgangers. Het eerste en laatste weekend (8-10 juli en 26-29 augustus) kan verkeer op de A28 uit de richting Assen nog wel via afrit 39 Groningen-Zuid onder het viaduct links afslaan naar de Laan Corpus Den Hoorn. Vanaf zondagavond gaat de onderdoorgang helemaal dicht.

Omleidingen

Verkeer vanaf de A28 uit de richting Assen kan voor Helpman en de Wijert het beste doorrijden naar het Julianaplein en daar rechtsaf de zuidelijke ringweg op en bij de afrit 37 Helpman er weer af. Voor Corpus den Hoorn kan verkeer bij het Julianaplein het beste links afslaan en bij afrit 36a Martini er weer af.

Fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Van Iddekingeweg en kunnen daar onder de A28 door. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Van Iddekingeweg en Laan Corpus den Hoorn.

Deel dit artikel: