Politie zoekt getuigen steekpartij Herestraat: “Voor getuigen Slachtofferhulp beschikbaar”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De politie is op zoek naar mensen die zaterdag getuige zijn geweest van de steekpartij in de Herestraat. Voor hen is ook Slachtofferhulp beschikbaar.

Bij de steekpartij raakten twee 28-jarige mannen uit Groningen gewond. “Rond 13.45 uur kregen wij de melding van een steekincident voor een winkelpand aan de Herestraat”, vertelt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “Twee personen raakten gewond. Zij zijn beide gecontroleerd in het ziekenhuis. Kort na het steekincident kon in de Gelkingestraat een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Stad. Ook hij was gewond geraakt en is overgebracht naar het ziekenhuis.”

Aanhouding in ziekenhuis
Damstra vertelt verder: “Na het eerste onderzoek, en het horen van enkele getuigen, is één van de slachtoffers in het ziekenhuis aangehouden. We zijn bezig met een onderzoek naar wat deze persoon zijn precieze rol is geweest.” De politie vermoedt dat veel mensen het incident hebben zien gebeuren. “Het was erg druk in de Herestraat. Mensen die het steekincident gezien hebben, en behoefte hebben om er over te praten, is Slachtofferhulp beschikbaar. Zij zijn telefonisch te bereiken op telefoonnummer 0900 01 01.”

Getuigen
De politie heeft inmiddels met meerdere getuigen gesproken. “Heb jij nog niet met de politie gesproken, maar heb je wel belangrijke informatie, of heb je camerabeelden van het incident, dan komen we graag in contact met jou. Dit kan telefonisch via 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het online tipformulier via deze pagina.”