Politie looft samenwerking met Handhaving bij steekpartij: “Kinderen kregen knuffelbeertje”

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Door een goede samenwerking met Handhaving en de gemeente Groningen is er zaterdagmiddag adequaat gehandeld bij de steekpartij in de Herestraat.

De steekpartij vond rond 13.45 uur plaats in een winkel aan de Herestraat. “Toen de melding binnen kwam zijn we gelijk met meerdere collega’s ter plaatse gegaan om ons werk te doen”, schrijft de politie. “In de Herestraat hebben we goed kunnen samenwerken met Handhaving en de gemeente Groningen. Al snel bleek dat twee kindjes getuige waren geweest van het incident. Zij zijn samen met hun ouders overgebracht naar het politiebureau waar ze werden opgevangen. Wij hebben ze een knuffelbeer gegeven waarmee ze het verschrikkelijke beeld wat ze gezien hadden even konden vergeten.”

“Geholpen met schoonmaken winkel”
De politie schrijft verder: “Medewerkers van een kledingwinkel hebben de steekpartij van dichtbij meegemaakt. Het incident vond deels plaats in hun winkel. Wij hebben hen geholpen met het schoonmaken van al het bloed dat in hun winkel lag. Wij zijn wel gewend om bloed te zien, zij waarschijnlijk niet, dus dit was een kleine moeite. Ondertussen zorgden de collega’s van Handhaving voor de afzetting zodat wij een veilige werkruimte hadden. Ook heeft de Handhaving het opvangen van het Mobiel Medisch Team, dat met een traumahelikopter op de Grote Markt landde, top geregeld. Nadat het incident was afgehandeld is de gemeente Groningen gekomen om de Herestraat schoon te maken. Ook in de straat lag namelijk een heel bloedspoor.”

Verdachte
Bij de steekpartij raakte een persoon gewond. Deze persoon is na stabilisatie met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Een verdachte kon kort na de steekpartij worden aangehouden in de Gelkingestraat. Deze persoon is overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft onderzoek gedaan in de straat, waarbij er met diverse getuigen is gesproken. Ook zijn sporen veiliggesteld. De Herestraat ging in de loop van de middag weer open voor het publiek.