Politie in actie voor hond in auto op parkeerplaats Stadspark

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten moesten zondagochtend in actie komen vanwege een hond die in een auto op een parkeerplaats in het Stadspark zat. Dat meldt de politie op sociale media.

Bij de agenten was een melding binnengekomen van een hond die zich in de auto zou bevinden. Politiemensen zijn daarop ter plaatse gegaan. “Laat met deze temperaturen nooit een dier in de auto”, schrijven de agenten. “Ook al is er een raam open, de temperatuur loopt sneller op waarbij het dier de warmte niet kwijt kan.” De agenten omschrijven de situatie als dierenkwelling. Men heeft de situatie veiliggesteld, het is onbekend of er ook bekeuringen zijn uitgedeeld.

Temperaturen in auto’s die in de zon geparkeerd staan kunnen snel oplopen. Bij een buitentemperatuur van 21 graden kan het na tien minuten in de auto al 31 graden zijn. Na dertig minuten is de temperatuur opgelopen naar 40 graden. Bij een buitentemperatuur van 30 graden is het na tien minuten al 40 graden, en na dertig minuten 48 graden.

Deel dit artikel: