Politie in actie voor grote groep vechtende jongeren op straat

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Politieagenten moesten vrijdagavond in de wijk Vinkhuizen in actie komen vanwege een grote groep jongeren die het op straat met elkaar aan de stok had gekregen. Dat meldt de politie op sociale media.

“We kregen een melding binnen dat er een grote groep jongeren aan het vechten zouden zijn, waarbij er ook messen in het spel zouden zijn”, schrijft de politie. “Eenmaal bij aankomst bleek de rust reeds te zijn teruggekeerd en zijn we in gesprek gegaan met beide partijen. Ook hebben we de identiteitsgegevens vastgelegd. Bij geen van de personen hebben we een mes aangetroffen. Niemand raakte gewond.” Waarom de jongeren ruzie hadden gekregen is onbekend.

De politie heeft nog wel een belangrijke tip voor mensen die met een mes de straat op gaan: “Het is te zot voor worden dat het tegenwoordig gewoon normaal lijkt om messen te dragen.” In Nederland is het verboden om stiletto’s, vlindermessen en valmessen te dragen. Opvouwbare messen met slechts één zijkant, waarbij deze uitgevouwen niet langer dan 28 centimeter is, zijn wel toegestaan.

Deel dit artikel: