Oranje Nassau gaat voor handhaving in de Topklasse

sport
Foto Andor Heij: Vreugde bij Oranje Nassau na promotie.

Als het aan assistent-coach Henderika Kingma ligt dan dwingt het vrouwenteam van voetbalclub Oranje Nassau komend seizoen handhaving af in de Topklasse. Het team promoveerde eind juni naar het tweede niveau van Nederland. 

Het seizoen leek in eerste instantie af te stevenen op een deceptie, nadat de strijd om het kampioenschap van de Hoofdklasse verloren werd van concurrent ACV. In de nacompetitie won het vervolgens wel de finale van stadsgenoot The Knickerbockers met 2-1. Dit betekende geen kampioenschap, maar wel promotie.

Kingma sprak haar ambitie overigens zondag uit in OOG Sport. Het radioprogramma op OOG Radio zond vanuit het Forum uit, omdat dit de laatste aflevering van dit sportseizoen was. In het programma schoven acht verschillende sportgasten aan en hieronder is het volledige interview met Kingma te beluisteren.