OM: ‘Medeverdachte in steekincident tegen agenten hoeft niet opnieuw de cel in’

nieuws
Foto: Joey Lameris (112 Groningen)

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, hoeft de 22-jarige medeverdachte in de zaak rond een steekpartij tegen agenten van maart vorig jaar niet opnieuw de cel in.

Het OM wil dat de rechter de 22-jarige man uit Winschoten 117 dagen cel oplegt voor openlijke geweldpleging, vanwege zijn rol bij de steekpartij. Dat is gelijk aan de tijd die hij doorbracht in voorarrest na het steekincident.

Met de eis bevestigt de Officier van Justitie dat het OM vindt dat de 33-jarige vriend van de Winschotenaar degene is geweest die de agenten neerstak. Hij kreeg afgelopen donderdag te horen dat het OM zeven jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem eist.

Agenten neergestoken tijdens avondklok-controle

De twee agenten spraken de Amerikaan en zijn 22-jarige vriend uit Winschoten aan, omdat ze niet binnen waren tijdens de toen geldende avondklok.  De Amerikaan bracht één van de twee agenten vanuit het niets ernstig letsel toe, door hem in zijn gezicht en zijn hals te steken. De vrouwelijke agent liep alleen een wond op aan haar been.

Na het incident vluchtten de twee mannen in een huurauto naar Frankrijk, waar ze een paar dagen later werden aangehouden. Ook worden messen gevonden, waarbij op één van die messen het DNA van de politieman zit.

Over twee weken horen beide verdachten de uitspraak van de rechter.