Na twee magere coronazomers extra veel zomeractiviteiten en uitjes via Stadjerspas

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

Na twee stille coronajaren  is het aanbod voor houders van een Stadjerspas deze zomer extra groot en divers.

De gemeente noemt de uitjes naar Walibi Holland en Slagharen de ’toppers van de lijst’. In totaal kunnen daar 600 mensen naar toe. Gedurende de zomervakantie rijdt er wekelijks een bus naar de twee pretparken.

Andere hoogtepunten zijn een dagje Schiermonnikoog (inclusief bus en boot) en voor de jeugd zeil- en surflessen, het Taartrovers Film Festival, Vlottendorp en Timmerdorp.

Volgens wethouder Eelco Eikenaar weten steeds meer ondernemers de Stadjerspas te vinden, onder meer door bij te dragen aan sponsoring van de uitjes met geld en lunchpakketten: “Ik ben blij met het aanbod dat er nu ligt, na twee jaar corona, kunnen we een gevarieerd programma aanbieden met mooie zomeractiviteiten met voor ieder wat wils. Ik hoop dat er volop gebruik van wordt gemaakt!”

De zomeruitjes worden mede mogelijk gemaakt door een duurzame aanbieder op de Stadjerspas – BuenoTelecom. Jaarlijks organiseert deze aanbieder een golftoernooi waarvan de opbrengst ingezet wordt voor de zomeruitjes van de Stadjerspas. Daarnaast hebben ondernemers (onder andere van twaalf hotels uit Groningen en de Maripaan Groep) vanuit de Omarm Groningen Challenge 600 lunchpakketten aangeboden voor de 12 reisjes naar de pretparken.

Het volledige aanbod van zomeractiviteiten staat op de website van de Stadjerspas