“Maandag wisselend bewolkt met kans op een bui, komend weekend weer 25 graden”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

Na nog een warme dag op maandag doet de temperatuur de komende dagen een stapje terug. Volgend weekend kan het volgens OOG-weerman Johan Kamphuis opnieuw 25 graden worden.

“Maandag is het wisselend bewolkt met een kans op een bui of een buitje”, vertelt Kamphuis. “Het wordt 23 graden in het westen en noorden van de provincie, in het zuidoosten kan het 25 of 26 graden worden. In de loop van de middag daalt de temperatuur geleidelijk vanwege een toenemende westenwind, windkracht 4. Langs de Wadden is de wind vrij krachtig, windkracht 5. Op dinsdag houdt een matige noordwestenwind de temperatuur op 19 of 20 graden. Er drijven wolken over en zo nu en dan laat de zon zich even zien. Neerslag valt er niet.”

“Woensdag is het wisselend bewolkt bij 20 graden. Ook dan blijft het droog bij een zwakke noordwestenwind, windkracht 2. In de nachten koelt het af naar een graad of 10. Donderdag en vrijdag is er meer zon en is het rustig weer. Het wordt warmer met donderdag een middagtemperatuur rond de 21 of 22 graden, op vrijdag kan het 23 graden worden. Tijdens het weekend lopen de temperaturen verder op tot rond, of iets boven, de 25 graden. Voorlopig houden uitlopers van het Azorenhogedrukgebied actieve neerslaggebieden op afstand.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.