“Maandag perioden met zon, ook kans op een bui, de hele week rond 20 graden”

nieuws
Foto: Johan Bosklopper

De situatie op de weerkaarten met betrekking tot de lange termijn is spannend. Er is een kans dat de zomer op termijn volop los gaat barsten. Dat zegt OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Maandag zijn er perioden met zon en er ontstaan stapelwolken”, vertelt Kamphuis. “In de loop van de dag is er kans op een enkele bui. Het wordt 21 of 22 graden bij een matige en in het kustgebied vrij krachtige westenwind, kracht 3 tot 5. Dinsdag is het wisselend bewolkt weer. Het blijft droog, en de wind uit het westen tot noordwesten is matig en in het kustgebied nog altijd vrij krachtig, kracht 3 tot 5. Het wordt 19 of 20 graden.”

Stevige wind
“Woensdag is er eerst geregeld zon maar neemt de bewolking toe, gevolgd door wat regen. Later op de dag klaart het op. Het wordt 19 graden en het waait nog altijd stevig, kracht 3 tot 5, waarbij de wind uit het westen tot zuidwesten komt. Donderdag is het droog bij 19 graden en vrijdag neemt de kans op een bui toe. Het wordt dan 20 graden. Tijdens het aanstaande weekend houdt het wisselend bewolkte weer aan. Er kan een enkele korte bui vallen bij 20 tot 22 graden.”

Spanning op de weerkaarten
“Al dagen is het spannend op de Europese weerkaarten. Een monsterlijk groot en warmbloedig hogedrukgebied bij de Azoren maakt voortdurend aanstalten het vaste land van Europa op te trekken. In dat geval zal de zomer op lange termijn volop los gaan barsten. Het begint er echter steeds meer op de lijken dat het om schijnbewegingen gaat. Voorlopig is de conclusie dan ook dat heet zomerweer ons land niet kan bereiken.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: