Categorieën: Nieuws

“Maandag eerst kans op een buitje, daarna opklaringen, dinsdag 25 of 26 graden”

De zon laat zich de komende dagen regelmatig zien. Volgens OOG-weerman gaat dinsdag de warmste dag van de werkweek worden.

“Maandag is er veel bewolking waarbij er eerst kans is op een klein spetterbuitje”, vertelt Kamphuis. “Later op de dag wordt de kans op opklaringen groter. Bij een zwakke noordelijke tot noordwestelijke wind wordt het 20 of 21 graden. Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden, en trekt er wat hoge bewolking over. Bij een zwakke of matige zuidwestenwind, windkracht 2 of 3, wordt het dan 25 of 26 graden. Het blijft droog.”

Stevige wind op vrijdag
“Woensdag zijn er zonnige perioden, maar neemt de bewolking gaandeweg de dag toe. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind, windkracht 2 of 3, wordt het 24 graden. Op donderdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijft het droog. De middagtemperatuur schommelt rond de 22 graden. Op vrijdag steekt een stevige wind op uit het westen tot noordwesten. Het kwik blijft dan steken op 20 of 21 graden. Daarbij blijft het droog en is het wisselend bewolkt.”

Tropisch
“Tijdens het weekend ontstaat een interessante weersituatie waarbij een hoofdrol is weggelegd voor een bel met zeer hete lucht die ontsnapt is uit het noorden van Afrika. Door een diepzuidelijke stroming is er de kans dat deze lucht ons land gaat bereiken. Op zaterdag is daar nog niks van te merken, wanneer het bij ons vriendelijk oogt en er flink wat ruimte is voor de zon. Het wordt 23 of 24 graden. Op zondag zien we dat de hete lucht verder oprukt waarbij de temperaturen bij ons oplopen naar tropische waarden van rond of iets boven de 30 graden.” Meer informatie over de bijzondere situatie vind je in dit uitgebreide artikel.

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

1 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

2 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

2 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

2 uur geleden

Twee personen gewond en twee aanhoudingen na conflict op Nieuwe Markt, waarbij mogelijk werd gestoken (update)

Bij een conflict op de Nieuwe Markt zijn woensdagavond twee personen gewond geraakt. Bij de…

3 uur geleden

Persoon raakt zwaargewond bij zwemmen in Paterswoldsemeer

Een persoon is woensdagavond zwaargewond geraakt tijdens het zwemmen in het Paterswoldsemeer. Dat meldt nieuwsfotograaf…

4 uur geleden