Advertentie
Categories: Nieuws

Laatste busreis voor scholieren uit Thesinge: na anderhalf jaar is hun school eindelijk versterkt

Woensdagmiddag betekende voor de leerlingen van basisschool De Til uit Thesinge en hun ouders niet alleen het begin van een iets vervroegde zomervakantie. Het was tegelijkertijd de laatste dag waarop de kinderen dagelijks met de bus naar Ten Boer moesten, omdat hun school werd versterkt.

De laatste schooldag werd in stijl gevierd. Dat begon al bij de bus die de kinderen voor de laatste keer tussen Thesinge en de tijdelijke school heen en weer heeft gebracht. De bus werd feestelijk versierd, de kinderen kregen een aloha-ketting en er was voor iedereen een tropische versnapering voor onderweg.

De kinderen en met name hun ouders zijn blij de busreis van woensdag voorlopig de laatste is. De versterkingsoperatie heeft heel wat voeten in de aarde gehad en heeft veel langer geduurd dan aanvankelijk de bedoeling was. De Nationaal Coördinator Groningen legde de versterkingsprocedure voor de school tijdelijk stil, omdat de NCG er niet uitkwam met de geselecteerde aannemer. De school was sinds februari 2021 niet meer in gebruik vanwege de aanstaande versterking. De kinderen kregen onderwijs in het voormalige schoolgebouw van De Huifkar in Ten Boer en werden dagelijks met busjes gebracht en gehaald.

Dat bracht veel onzekerheid met zich mee, met name bij de ouders. Spullen raakten kwijt, ouders die door gebrek aan tijd de kinderen zelf naar Ten Boer moesten brengen en een dagelijkse reis met een grote touringcar over de kleine weggetjes rond Thesinge.

School is na verbouwing ‘klaar voor de toekomst’

Dat is vanaf komend schooljaar verleden tijd en de verhuizing, terug naar de eigen school in Thesinge, is begonnen. Van buiten is het 100-jarige schoolgebouw nog authentiek, maar van binnen is het bouwkundig versterkt, verduurzaamd, gerenoveerd, verbouwd en weer helemaal netjes. “Na deze verbouwing zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we weer goed aan de slag met het onderwijs hier in Thesinge”, noemt directeur Paulina van Bostelen. “Er is een open leerplein met diverse zichtlijnen gecreëerd. Zo is er – letterlijk – voor iedereen een passende werkplek bij ons op school.”

De school ziet er naar uit om met de leerlingen, ouders en leerkrachten weer écht in het dorp te zijn en na de vakantie te kunnen spelen, werken en leren op de eigen vernieuwde, maar vertrouwde plek. In september volgt een open huis in de nieuwe school.

Deel dit artikel:
Share
Published by
Tom Veenstra

Recent Posts

Gewonde bij blussen van brand in camper

Een persoon is donderdagmiddag gewond geraakt bij het blussen van een in brand geraakte camper.…

22 minuten ago

SP wil Suger Homes opnieuw op de agenda

De SP wil de kwestie rond de Sugar Homes op het Suikerunieterrein opnieuw op de…

31 minuten ago

Per trein door de polders vanaf 11 december weer mogelijk

Treinreizigers tussen Groningen en de Randstad kunnen vanaf zondag 11 december weer reizen via de…

2 uur ago

PvdD en SP: ‘college moet loonkloof bij de gemeente dichten’

De Partij voor de Dieren en de SP willen dat het college van B&W actie…

2 uur ago

Politie waarschuwt voor zogenoemde medewerkers Waterbedrijf

De politie waarschuwt donderdag voor oplichters die zich voordoen als medewerkers van het Waterbedrijf Groningen.…

3 uur ago

Nieuwe namen voor Rhythm & Blues Night bekend

SPOT Groningen heeft deze donderdag acht nieuwe artiesten en bands toegevoegd aan het programma van…

3 uur ago
Advertentie