Laagste punt bereikt voor bouw nieuw Julianaplein

nieuws
Foto: Rijkswaterstaat via Aanpak Ring-Zuid

Een graafmachine van aannemerscombinatie Herepoort bereikte maandagmiddag het laagste punt voor de aanleg van het nieuwe Julianaplein. Dat meldt Aanpak Ring-Zuid.

De aannemerscombinatie is druk bezig met het ontgraven van het oude Julianaplein, ter voorbereiding van de bouw van een nieuw verkeersknooppunt. Het laagste punt is daarbij een mijlpaal voor de bouwcombinatie.

Het laagste punt is binnenkort niet meer te zien en zal dat ook niet zijn als het nieuwe Julianaplein klaar is. Op dit punt wordt een betonnen bak geplaatst, die bedoeld is om regenwater op te vangen. Het water uit deze bak loopt vervolgens naar een waterkelder bij het Hoornsediep, waarna het in het Noord-Willemskanaal wordt afgevoerd. Bovenop de waterbak komt de eerste van drie verkeerslagen, de verbindingsboog tussen de rijrichtingen Hoogezand en Assen.

Vanaf half augustus is het laagste punt van de bouw nog wel enige tijd herkenbaar. Dan staan er op deze plek twee torenkranen, die de wapening naar de verbindingsbogen gaan verplaatsen. Ook worden eind juni buispalen ingetrild rond deze plek.