Categorieën: Nieuws

Kinderen in Ten Boer graffitiën er op los tijdens zomeractiviteit

Mooie graffitikunstwerken maken. Kinderen uit Ten Boer kregen de mogelijkheid om met spuitbussen hun eigen kunstwerk te maken.

“Het was ontzettend leuk”, vertelt Quinten van Duuren, die de workshop samen met graffitikunstenaar Elroy Gramsbergen gaf. “Het vond plaats op het Dorpsplein in Ten Boer. We hebben twee groepen van vijftien kinderen begeleid met het maken van een kunstwerk. Dus in totaal zijn er dertig kinderen naar huis gegaan met een paneeltje dat waarschijnlijk op een mooie plek zak komen te hangen.”

“Bedacht voor kinderen die niet op vakantie gaan”
De graffitiworkshop maakt onderdeel uit van een rijk gevarieerd zomerprogramma dat georganiseerd wordt door WIJ Groningen. “In de oude gemeente Ten Boer wordt in de vakantie altijd een zomerprogramma georganiseerd. Het is indertijd in het leven geroepen omdat niet alle kinderen op vakantie gaan of kunnen. Om hen toch een leuke zomer te laten beleven vinden er tal van activiteiten plaats. Maar ook kinderen die wel op vakantie gaan mogen uiteraard deelnemen.”

“Ze mogen maken wat ze willen”
Van Duuren is onder de indruk van de kwaliteit: “We bieden deze workshop al jaren aan. En zo zijn er kinderen die al voor de vierde of vijfde jaar op rij deelnemen. Bij deze kinderen zie je ook dat ze het in de vingers beginnen te krijgen. Tijdens de opdracht mogen ze maken wat ze willen, en wij ondersteunen hen daar dan bij. Vaak gaat men bij de eerste keer aan de slag met het graffitiën van een naam of logo. Maar je ziet kinderen bijvoorbeeld ook aan de slag gaan met een karakter uit een game.”

Activiteiten
Ook de komende periode worden er tal van activiteiten georganiseerd. Zo vindt er zaterdag in Ten Boer een bioscoopavond plaats, en wordt er komende maand de mogelijkheid geboden om te waterskiën en om taarten te maken. Meer informatie vind je op deze website.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

4 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

4 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

5 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

6 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

7 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

7 uur geleden