Categorieën: Nieuws

KardingeRun trekt dit weekend 2.700 deelnemers: “We hebben hele mooie obstakels”

Op Kardinge vindt dit weekend de KardingeRun plaats. De obstacle en mud run wordt voor de achtste keer gehouden. Raimond Walthaus van de organisatie is trots.

Hoi Raimond! Hoe gaat het?
“De eerste dag zit er net op. Het is een groot succes geworden. We krijgen veel leuke en positieve reacties op de routes die we uitgezet hebben. Vandaag hadden we dertienhonderd deelnemers, morgen verwachten we veertienhonderd deelnemers. Ik moet ook eerlijk zeggen dat morgen de leukste dag gaat worden, omdat dan de families aantreden. Ook veel kinderen zijn dan aanwezig. Vandaag is meer individueel, hoewel ook veel bedrijfsteam vandaag aantraden.”

Ben je met deze aantallen tevreden?
“Op zich wel, maar vorig jaar hadden we vierduizend deelnemers.”

Op zich logisch want de zomervakantie is begonnen waarbij mensen gelijk in de auto zijn gestapt om naar Franse of Spaanse oorden te reizen …
“Klopt. Maar we konden niet anders. Kardinge is een natuurgebied, waarbij we zoiets pas kunnen organiseren wanneer het broedseizoen is afgelopen. Dat broedseizoen liep afgelopen week af. En dat zorgt ook voor wat vervelende situaties. In de voorbereiding maak je een mooie route met de obstakels die je daarbij in gedachten hebt. Maar als dan blijkt dat er toch nog ergens een nestje met vogels zit, dan moet je de route aanpassen. Of in ons geval, de twaalf kilometer die we hadden willen organiseren bestaat dit jaar uit twee rondjes van zes kilometer.”

Je bent heel erg afhankelijk, zeg maar …
“Klopt. En dan doel ik bijvoorbeeld ook op de samenwerking met het Alfa-college. De afgelopen edities waren studenten van Sport & Bewegen bij ons actief om ons te helpen, waar de studenten vervolgens studiepunten voor kregen. Dat is dit jaar ook niet gelukt omdat we zo laat in het seizoen zitten, waardoor we dit jaar op zoek moesten naar vrijwilligers. Maar niet getreurd. Ondanks alles hebben we mooie routes samen kunnen stellen, met ook mooie obstakels. Tijdens de run kom je spectaculaire hindernissen tegen met water en modder. Ook is de Kardinge Mountain onderdeel van de route. Kwalitatief hebben we iets heel moois neer weten te zetten, waar genoeg uitdaging in zit om te overwinnen.”

Komt er volgend jaar weer een KardingeRun?
“Dat is wel de bedoeling, waarbij we dan wel proberen om deze eerder in het seizoen te organiseren. De schoolvakanties zijn volgend jaar laat, dus onze intentie is dan om de KardingeRun begin juli te organiseren. Mocht dat niet lukken dan moeten we een heroverweging maken.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

“Woensdag opklaringen en wolkenvelden, in het weekend droog en 22 graden”

De komende dagen is het eerst nog fris, maar volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kan het…

3 uur geleden

Accu elektrische step vat vlam in woning

In een woning aan de Merwedestraat heeft dinsdagavond de accu van een elektrische step vlam…

4 uur geleden

Komende dagen kans op lichtende nachtwolken

De kans is aanwezig dat er de komende dagen lichtende nachtwolken te zien zijn. Dat…

4 uur geleden

“Geen verrassing dat in Stadspark munitie wordt aangetroffen, er is hevig gevochten”

De vondst van munitie uit de Tweede Wereldoorlog in het Stadspark maandagavond komt niet als…

6 uur geleden

Consternatie bij afvalbrand Stadsstrand

Bij het Stadsstrand heeft dinsdagavond een afvalbrand gewoed. Volgens een nieuwsfotograaf van 112groningen.nl verliep de…

6 uur geleden

Een zangkoor zorgt voor een Europese primeur in aanloop naar Roze Zaterdag

Vrijdag 21 juni is het zover: dan treedt het Projectkoor Dieverdoatsie op in de Oosterpoort.…

6 uur geleden