Categorieën: Nieuws

KardingeRun trekt dit weekend 2.700 deelnemers: “We hebben hele mooie obstakels”

Op Kardinge vindt dit weekend de KardingeRun plaats. De obstacle en mud run wordt voor de achtste keer gehouden. Raimond Walthaus van de organisatie is trots.

Hoi Raimond! Hoe gaat het?
“De eerste dag zit er net op. Het is een groot succes geworden. We krijgen veel leuke en positieve reacties op de routes die we uitgezet hebben. Vandaag hadden we dertienhonderd deelnemers, morgen verwachten we veertienhonderd deelnemers. Ik moet ook eerlijk zeggen dat morgen de leukste dag gaat worden, omdat dan de families aantreden. Ook veel kinderen zijn dan aanwezig. Vandaag is meer individueel, hoewel ook veel bedrijfsteam vandaag aantraden.”

Ben je met deze aantallen tevreden?
“Op zich wel, maar vorig jaar hadden we vierduizend deelnemers.”

Op zich logisch want de zomervakantie is begonnen waarbij mensen gelijk in de auto zijn gestapt om naar Franse of Spaanse oorden te reizen …
“Klopt. Maar we konden niet anders. Kardinge is een natuurgebied, waarbij we zoiets pas kunnen organiseren wanneer het broedseizoen is afgelopen. Dat broedseizoen liep afgelopen week af. En dat zorgt ook voor wat vervelende situaties. In de voorbereiding maak je een mooie route met de obstakels die je daarbij in gedachten hebt. Maar als dan blijkt dat er toch nog ergens een nestje met vogels zit, dan moet je de route aanpassen. Of in ons geval, de twaalf kilometer die we hadden willen organiseren bestaat dit jaar uit twee rondjes van zes kilometer.”

Je bent heel erg afhankelijk, zeg maar …
“Klopt. En dan doel ik bijvoorbeeld ook op de samenwerking met het Alfa-college. De afgelopen edities waren studenten van Sport & Bewegen bij ons actief om ons te helpen, waar de studenten vervolgens studiepunten voor kregen. Dat is dit jaar ook niet gelukt omdat we zo laat in het seizoen zitten, waardoor we dit jaar op zoek moesten naar vrijwilligers. Maar niet getreurd. Ondanks alles hebben we mooie routes samen kunnen stellen, met ook mooie obstakels. Tijdens de run kom je spectaculaire hindernissen tegen met water en modder. Ook is de Kardinge Mountain onderdeel van de route. Kwalitatief hebben we iets heel moois neer weten te zetten, waar genoeg uitdaging in zit om te overwinnen.”

Komt er volgend jaar weer een KardingeRun?
“Dat is wel de bedoeling, waarbij we dan wel proberen om deze eerder in het seizoen te organiseren. De schoolvakanties zijn volgend jaar laat, dus onze intentie is dan om de KardingeRun begin juli te organiseren. Mocht dat niet lukken dan moeten we een heroverweging maken.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Groningen breekt landelijke trend: iets minder jongeren met jeugdhulp in gemeente

Waar landelijk het aantal jongeren met jeugdhulp met 2,2 procent toenam in de afgelopen twee…

36 minuten geleden

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

1 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

2 uur geleden

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

13 uur geleden

Verkeer moet nog wennen aan fase 3 van Operatie Ring Zuid

Afgelopen zaterdag is fase 3 van Operatie Ring Zuid ingegaan en dat betekent een hoop…

14 uur geleden

NK Jeugdschaken is in volle gang

Het Nederlands Kampioenschap Jeugdschaken is in volle gang. Elk jaar vindt dit kampioenschap plaats, maar…

18 uur geleden