Jochem Schuurman vervangt Bob van der Linde bij orgelconcert in Martinikerk

nieuws
Foto: Vitold Muratov via Wikimedia Commons (CC 3.0)

Organist Jochem Schuurman vervangt woensdagavond Bob van der Linde bij een orgelconcert in de Martinikerk in Stad. Dat laat Schuurman op sociale media weten.

In de Martinikerk worden deze hele zomer verschillende keren orgelconcerten gehouden. Voor woensdagavond stond Bob van der Linde uit Sneek geprogrammeerd: “Omdat Bob helaas ziek is, mag ik zijn orgelconcert overnemen”, schrijft Schuurman. Schuurman gaat woensdagavond werken van onder andere Georg Böhm, Johann Sebastian Bach en Gottfried August Homilius ten gehore brengen.

Schuurman, die in 1989 geboren werd, kreeg van 1997 tot 2007 orgellessen van Johan G. Koers. Vervolgens studeerde hij bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium in Stad, waar hij in de zomer van 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarna vertrok hij naar Berlijn om enige te studeren aan de Universität der Künste. Sindsdien heeft hij op tal van orgels in het land concerten gegeven, waarbij het Van Dam-orgel in de Martinikerk in Franeker zijn vaste orgel is.

Het concert woensdagavond in de Martinikerk begint om 20.00 uur.