“Iemand heeft met een steen het raam van mijn winkel vernield, complimenten voor politie”

nieuws
Foto: Kira Hoffmann via Pixabay

Een persoon heeft woensdagochtend een raam van kledingreparatie Zuiderdiep met een steen vernield. Bij de eigenaar zit de schrik er nog flink in.

“Het is vanochtend rond 08.00 uur gebeurd”, vertelt de eigenaar. “Met een grote steen is het raam aan de voorzijde van mijn winkel kapot gemaakt. Er zit een groot gat in, ondanks dat het dubbelglas is en extra sterk is vanwege de beveiliging. Zelf was ik op dat moment niet aanwezig omdat we om 10.00 uur open gegaan. De buren hebben het wel gehoord, ze zijn flink geschrokken. Ook omdat het gepaard ging met veel lawaai. Toen ik zelf arriveerde, schrok ik ook flink. Ik snap ook niet waarom mij dit is juist overkomen.”

Politie: “Verdachte na 35 minuten aangehouden”
De eigenaar van het gebouw heeft inmiddels aangifte gedaan van vernieling. Omwonenden hebben woensdagochtend ook direct melding gemaakt bij de politie. De politie vertelt: “Getuigen hebben een persoon zien wegrennen die verantwoordelijk wordt gehouden voor de daad. Wij zijn direct ter plaatse gegaan. Na een zoektocht van 35 minuten hebben we een verdachte aangetroffen en aan kunnen houden.”

“Duurt vier of vijf weken voor een nieuw raam geleverd kan worden”
De winkeleigenaar zit nu echter met de gebakken peren. “We hebben het gat in het glas provisorisch gedicht. Maar er zal een nieuw raam in moeten. Ik heb inmiddels begrepen dat de levering hiervan vier of vijf weken gaat duren. Dat is niet fijn, en bovendien kost het ook nog eens veel geld. Hopelijk kunnen de kosten verhaald worden op de persoon die hier verantwoordelijk voor is. Wel complimenten voor de politie dat ze zo adequaat hebben gehandeld.”