Hier kun je de komende dagen blauwalgvrij zwemmen

nieuws
Facebook: Stad magazine voor Groningen

Net als in voorgaande zomers duiken ook dit jaar weer blauwalgen op in verschillende zwemwateren rond de Stad. Maar er is nog genoeg zwemwater over in en rond de gemeente Groningen.

Het water van het Stadsstrand, de Ruskenveense Plas, de Hoornse Plas, het strand bij de Meeroevers, De Recreatieplas in Engelbert en Grunostrand in Harkstede zijn goedgekeurd door de Provincie Groningen om in te zwemmen. Het water wordt tijdens het zwemseizoen tussen 1 mei en 1 oktober iedere twee weken gecontroleerd.

Vooralsnog zijn de enige plekken in de gemeente waar zwemmers op moeten passen het strand bij De Lijte aan het Paterswoldsemeer (negatief zwemadvies) en het Zilvermeer (bij de Kardingerplas geldt een waarschuwing). Beide adviezen zijn vanwege blauwalg. Blauwalgen zorgen voor een vergrote kans op huidirritatie of maag- en darmklachten.

Maandag en dinsdag is de weersverwachting voor Groningen bijzonder warm. Reden genoeg voor Stadjers om een duik te nemen. Mensen met zwemplannen doen er verstandig aan op Zwemwater.nl te kijken of het water veilig is alvorens een duik te nemen.