Persoon neergestoken in Herestraat, politie doet onderzoek

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een steekincident in de Herestraat is zaterdagmiddag een persoon gewond geraakt. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht.

De melding van een steekpartij kwam rond 13.45 uur binnen bij de hulpdiensten. “Bij het steekincident is in ieder geval één persoon gewond geraakt”, vertelt een politiewoordvoerder. “Het slachtoffer is inmiddels per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Kort na het incident hebben wij in de Gelkingestraat een verdachte aan kunnen houden. Deze persoon is overgebracht naar het politiebureau. Wij doen onderzoek naar wat er precies is gebeurd en wat de toedracht is geweest van het incident.”

Volgens ooggetuigen scheurden politiewagens en ambulances met een noodgang naar de Herestraat. Nieuwsfotograaf Rick ten Cate van tencatefotografie.nl: “Een omstander vertelt mij dat er een ruzie heeft plaatsgevonde in een winkel, en dat er daarna gestoken werd. Ambulanceverpleegkundigen kregen bij het stabiliseren van het slachtoffer hulp van het Mobiel Medisch Team, dat met de traumahelikopter geland is op de Grote Markt. Na stabilisatie is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.”

Vanwege het incident werd de straat afgesloten. Rond 16.30 uur werd de afzetting opgeheven nadat een schoonmaakteam van de gemeente Groningen de straat had schoongemaakt.

Foto: ingezonden
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: ingezonden