Groen Geel baalt van inbraken: “Dit weekend was het opnieuw raak, terwijl hier niets te halen valt”

nieuws
Foto: S_Salow via Pixabay

Bij voetbalvereniging Groen Geel op sportpark Corpus den Hoorn hebben ze de pee in. Dit weekend is er opnieuw ingebroken in de kantine.

“Anderhalve maand geleden werd er voor het eerst een poging gedaan om in te breken”, vertelt voorzitter Jint Hoeksema van Groen Geel. “Met een voorwerp hebben ze geprobeerd om het raam er uit te krikken. Omdat de kozijnen echter oud zijn brak het hout af, en is er uiteindelijk alleen maar vernieling aangebracht. Een week later was het raam ingetikt. Ergens denk je dan nog dat er wellicht per ongeluk een bal door het raam is geschoten, maar dat bleek niet het geval te zijn.”

“Er is hier niks te halen, het kost ons alleen maar geld”
En dit weekend was het opnieuw raak. “Na de laatste inbraak hebben we alles dichtgemaakt. Deze zomer krijgen we namelijk nieuwe kozijnen. Maar nu zijn er opnieuw personen in ons gebouw geweest. Het hout waarmee we het gebouw af hadden gesloten is weggehaald. Ja, wij balen daar van. Er is namelijk bij ons helemaal niks te halen. Er is niks te vinden. Terwijl dit wel heel veel geld kost. Geld dat we ook voor andere dingen hadden kunnen gebruiken.”

Camera’s
Enkele jaren geleden werd er ook ingebroken bij Groen Geel. “Ik zit nu vijf jaar in het bestuur en in die jaren is er ook vijf keer ingebroken. De eerste keer was een goede leerschool. We hebben toen het contant geld weggehaald en werken sindsdien alleen nog maar met pinbetalingen. Voor de rest is er niks qua waarde in het gebouw. Er hangt wel een beveiligingscamera die goede beelden maakt.”

“Houd een oogje in het zeil”
En Hoeksema wil nog een oproep doen: “Als je de komende periode op het sportpark komt, houd dan een extra oogje in het zeil. Vertrouw je iets niet, of zie je iets verdachts, bel dan gelijk de politie. Voor deze inbraken hebben we de politie ook ingeschakeld. Zij hebben laten weten dat de wijkagent regelmatig gaat kijken.”