Flinke verkeersdrukte door afsluiting zuidelijke ringweg

nieuws

Het verkeer op de snelwegen in en rond de Stad liep maandagochtend behoorlijk vast door de afsluitingen op de zuidelijke ringweg en de A28.

Met name op de A28 richting Groningen stond maandagochtend een lange file. Het verkeer moest vanaf Haren langzaam rijdend richting Groningen. Vanaf de afrit naar Groningen-Zuid moest het verkeer via één rijstrook richting het Julianaplein.

Van maandag zijn de toe- en afritten bij Groningen-Zuid afgesloten. Dit geldt ook voor de nieuwe afrit van de A28 naar het centrum. Verder is er tijdens deze zeven weken één rijstrook beschikbaar op de A28 in de richting Groningen.

Ook voor de afrit naar de Europaweg moest het verkeer lang wachten. In de zomer is het gedeelte tussen de Europaweg en knooppunt Euvelgunne in beide richtingen dicht. Beide wegen zijn dicht tot en met vrijdag 26 augustus en maandag 29 augustus.

De afsluitingen zorgden ook buiten de snel- en ringwegen voor verkeersdrukte. Zo stonden op de Paterswoldseweg, de Van Iddekingeweg en het Overwinningsplein lange rijen auto met sluipverkeer. Ook op de (Verlengde) Hereweg probeerden veel automobilisten een andere route te zoeken. Daarnaast stonden er een hoop auto’s te wachten voor de verkeerslichten op het Sontplein en ook op de Bornholmstraat was het enorm druk.