Fietser gebruikt Europaweg als fietspad: “Dat gaat hij niet doen toch?”

nieuws
Foto: 琛茜 蒋 via Pixabay

Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, moet een fietser zondagochtend gedacht hebben. De persoon besluit om de Europaweg te gebruiken als fietspad.

Fotograaf Martin Postmus deelt de beelden met OOG Tv. Op de beelden is te zien dat de fietser ter hoogte van de oude skivijver rijdt in de richting van de binnenstad. In eerste instantie rijdt de fietser op een afgesloten asfaltstrook, maar op een gegeven moment rijdt de persoon de hoofdbaan op. Ter hoogte van het viaduct zuidelijke ringweg lijkt de fietser aanstalten te maken om af te slaan, maar rijdt toch door, waarschijnlijk om vervolgens het fietspad te kiezen bij de Lübeckweg. Op de beelden is te zien dat de fotograaf er rustig achter blijft rijden, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

In Groningen worden vaker fietsers van de ringwegen geplukt. In mei haalde Rijkswaterstaat een fietsster van de oostelijke ringweg die per ongeluk een verkeerde afslag had genomen. In het verleden werden met enige regelmaat internationale studenten van de ringweg gehaald omdat ze in de veronderstelling waren dat daar gefietst kon worden. Maarten schrijft op Twitter dat het in dit geval ook om een internationaal student gaat: “Ik woon vlakbij deze locatie, en volgens mij gebeurt dit vaker. Wellicht begrijpen ze het niet?”

Martin plaatste de beelden op zijn sociale media:

Deel dit artikel: