FC Groningen wint met ruime cijfers van Velocitas en pakt de Piet Fransen-bokaal

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

FC Groningen heeft woensdagavond in Hoogkerk met 9-0 gewonnen van Velocitas 1897. De FC legde daarmee beslag op de Piet Fransen-bokaal.

De Piet-Fransenbokaal is in het leven geroepen door ondernemer John Schokker en sportjournalist Dick Heuvelman. Zij kwamen met het idee om de in 2015 overleden voetballer te eren. Piet Fransen begon zijn voetballoopbaan bij Velocitas, en speelde daarna voor GVAV, Feijenoord, FC Groningen, ACV en Gronitas. Hij kwam zes keer uit voor Oranje.

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuut wist Jørgen Strand Larsen de bal in de touwen te schieten. Bij rust stond het 5-0. In de tweede helft kwam trainer Frank Wormuth met een compleet nieuw elftal op de proppen, waardoor het publiek de gelegenheid kreeg om iedereen in actie te zien. Ook in het tweede bedrijf werd er volop gescoord. Met twee doelpunten van Romano Postema, en goals van Michael de Leeuw en Daleho Irandust werd de eindstand op 9-0 bepaald.

Komend weekend wacht de laatste oefenwedstrijd waarbij de FC het Spaanse Osasuna ontvangt in de Euroborg. Een week later begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Volendam.