Eis van drie jaar cel tegen man die 16-jarig meisje met verstandelijke beperking zou hebben verkracht

nieuws
Foto: Emmanuel Huybrechts via Flickr (CC 2.0 SA) http://flic.kr/p/asiq1f

Een 68-jarige man uit Stad heeft dinsdag drie jaar cel tegen zich horen eisen omdat hij een meisje van zestien jaar, dat een verstandelijke beperking heeft, verkracht zou hebben. Dat meldt RTV Noord.

Het incident vond in januari plaats. Het meisje, dat functioneert op een niveau van een achtjarige, stond in Beijum bij een supermarkt zegeltjes te verzamelen. Daarbij sprak ze ook een 68-jarige man aan. De verdachte verklaarde dat werd gevraagd om wiet of geld. Uiteindelijk had de man seks met het meisje in het park. Na afloop gaf hij het meisje twintig euro. Het kind vertelde aan haar tante wat haar was overkomen, waarop de familie naar de politie stapte en aangifte deed.

Om de man aan te kunnen houden werd er door het meisje nogmaals een afspraak gemaakt met de man, waarop hij werd opgewacht door agenten. In eerste instantie ontkende hij, maar nadat hij werd geconfronteerd met belastend bewijsmateriaal, draaide hij bij. Volgens de Officier van Justitie heeft het slachtoffer geen antenne voor mensen die kwaad willen. Door zijn leeftijd had de man overwicht op het meisje en maakte hij misbruik van haar beperking. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.