Eerste Oekraïners aan de slag bij Zonnehof in Haren

nieuws
Foto: Sabine van Erp via Pixabay

Ouderenzorgaanbieders uit Noord-Nederland hebben de eerste arbeidsovereenkomsten getekend met Oekraïense vluchtelingen. Ook bij De Zonnehof in Haren zijn de eerste Oekraïense medewerkers aan de slag.

Omdat de nieuwe handen aan het bed geen Nederlands spreken, beginnen de Oekraïners eersten ‘buddy-systeem’, waarbij een Nederlandse medewerker met hen samenwerkt. Later gaan de Oekraïners mogelijk ook zelfstandig aan de slag.

NNCZ stelt blij te zijn met de extra hulp, maar ook met de manier waarop de organisatie nu helpt om de Oekraïners te integreren. “Als ouderenzorgaanbieders hebben wij samen kunnen optrekken en leren omgaan met alles wat geregeld moet worden voordat de Oekraïense mensen een aanstelling krijgen”, vertelt NNCZ-bestuurder Roeli Mossel. “Wij zijn inmiddels verheugd dat de Oekraïense mensen op deze manier onderdeel van de samenleving kunnen zijn en wij zijn blij dat we ons met deze mensen kunnen verbinden door ze een plek binnen onze organisatie te bieden en vinden het fijn dat zij onze teams komen versterken.”