“Donderdag in de ochtend een buitje, na het weekend warmer”

nieuws
Foto: Robert van der Veen

De kans is groot dat we na het weekend te maken krijgen met oplopende temperaturen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdagochtend is er veel bewolking en valt er een buitje”, vertelt Kamphuis. “In de middag is het droog en schijnt de zon af en toe. Het is aan de frisse kant bij 17 of 18 graden, en er waait een forse noordwestenwind, windkracht 4 tot 5. Langs de Wadden krachtig of hard, windkracht 6 tot 7. Op vrijdag blijft het droog en schijnt de zon vaker. Met 21 of 22 graden wordt het ook wat warmer. Verder wisselen wolkenvelden en zonnige perioden elkaar af. De meeste zon is voor de middag en avond. De wind uit het westen tot noordwesten is matig, windkracht 4.”

“Het weekend geeft op zaterdag wisselend bewolkt weer. Het blijft droog en nog altijd is er de stevige noordwestenwind, rond windkracht 4, en het wordt 19 of 20 graden. Zondag worden met een matige noordwestenwind tamelijk veel wolken aangevoerd. Af en toe schijnt de zon en met 18 of 19 graden is het aan de frisse kant. In het begin van de nieuwe week loopt de temperatuur op, wanneer een uitloper van het Azorenhoog in kracht gaat toenemen en onze kant op komt. Zo kan het op dinsdag al 23 tot 25 graden worden.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: