Donar contracteert power forward Mindaugas Kacinas

sport
Foto: Donar

De 29-jarige en 2.04 meter lange power forward Mindaugas Kacinas heeft zijn handtekening gezet onder een jaarcontract bij Donar.

Kacinas is geboren in Litouwen en speelde collegebasketbal bij South Carolina in de Verenigde Staten. Vervolgens speelde hij in Litouwen, IJsland en Spanje. Afgelopen seizoen kwam hij uit voor Rio Breogán in de ACB liga in Spanje. Tijdens de promotie van die club, vorig jaar, was Kacinas een belangrijk onderdeel van dat team.

Technisch directeur Drago Pasalic is enthousiast over de komst van Kacinas. “Hij is een goede verdediger, een prima 3-puntschutter en hij heeft een goed karakter, passend bij Donar”, aldus Pasalic op de website van de club. “We hebben ook met zijn vorige coaches gesproken en die meldden ons dat hij een echte teamspeler is en een grote werkethiek heeft. Wij zijn er van overtuigd dat hij prima past bij het team.”

Kacinas is enthousiast over zijn komst naar Groningen. “Toen mijn agent over spelen voor Donar begon, ben ik eerst wat rond gaan vragen en bellen. Dat leidde tot enthousiaste en positieve verhalen. Daarna heb ik contact gehad met de coach en de technisch directeur en dat waren prima gesprekken. De conclusie was voor mij helder, komend seizoen is Donar de juiste plek voor mij om te spelen.”

Kacinas is de tiende speler in de selectie voor komend jaar.

Deel dit artikel: