“Dinsdag af en toe zon, later in de week veel wind bij 20 graden”

nieuws
Foto: sspiehs3 via Pixabay

De rest van de week blijft de maximumtemperatuur rond de 20 graden schommelen. Op donderdag krijgen we te maken met flink wat wind. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Dinsdag is er af en toe zon, maar zijn er ook stapelwolken en is er een kleine kans op een buitje”, vertelt Kamphuis. “Bij een matige noordwestenwind, windkracht 3 tot 4, wordt het 19 graden. Op woensdag is er eerst geregeld zon, maar neemt de bewolking in de loop van de dag toe. Hier en daar valt er een buitje en wordt het 19 of 20 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind, windkracht 3 tot 5.”

“Donderdag waait er een forse noordwestenwind, windkracht 5 tot 6. Langs de Wadden windkracht 7. Verder blijft het meest droog en is er zo nu en dan ook wat zon. Het wordt 19 of 20 graden. Tijdens het weekend gaat de wind liggen. Het blijft droog en met geregeld zon wordt het 20 tot 22 graden. Ook na het weekend zijn de veranderingen klein. We blijven aan de noordoostflank van het Azorenhogedrukgebied liggen waardoor warm zomerweer voorlopig niet aan de orde is.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: