Celstraf, boete en drugsverbod voor stalker uit Groningen

nieuws
rechtbank

De rechtbank heeft vrijdag een 33-jarige Groninger veroordeeld tot 12 maanden cel, waarvan vier voorwaardelijk, voor het stalken en bedreigen van zijn ex-vrouw. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

De man had verder meermalen een contact- en locatieverbod rondom de woning van zijn ex genegeerd. Bovendien had de Groninger zeer gevaarlijk gereden toen hij werd achtervolgd door de politie, terwijl hij onder invloed van drugs naar het huis van de vrouw in Veendam reed.

De ex had eerder die dag aangifte gedaan, vanwege bedreigende berichten die hij haar via WhatsApp stuurde. De vrouw had ruim een jaar geleden de relatie verbroken met de man, met wie zij twee kinderen had. Omdat hij dat niet kon verkroppen, begon de Groninger haar langdurig te stalken. De man weigerde tijdens zijn detentie mee te werken aan psychologisch onderzoek..

De celstraf die de rechtbank hem oplegde, is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Verder moet hij zich houden aan een drugsverbod, moet hij zich laten begeleiden door de reclassering en moet alsnog psychologisch onderzoek plaatsvinden. Vanwege zijn wilde capriolen in de auto krijgt hij bovendien een voorwaardelijke rijontzegging van een jaar, plus een boete van 1000 euro. Wel komt de man volgende maand al vrij omdat hij een groot deel van zijn straf al in voorarrest heeft uitgezeten.