Zon, wolken en buitjes wisselen elkaar tot na het weekend af

nieuws
Foto: Robert van der Veen

Het weerbeeld in Groningen lijkt de komende dagen weinig te veranderen, met wisselende bewolking en een aantal buitjes. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis kent ook de temperatuur, die rond de 21 graden schommelt, tot begin volgende week weinig schommelingen.

De komende dagen verlopen volgens Kamphuis wisselend bewolkt.  “Vrijdag is er kans op een enkel buitje en wordt het 20 of 21 gaden, bij een matige wind uit het westen tot zuidwesten. Zaterdag blijft het droog en wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af. Het is dan rustig weer bij 21 of 22 graden. Zondag is er meer bewolking en valt er weer af en toe een buitje. Dan wordt het 20 graden bij een matige westenwind.”

Ook na het weekend zijn de veranderingen waarschijnlijk klein, besluit Kamphuis: “Zonnige perioden en wolkenvelden wisselen elkaar af. Soms valt er een spetterbuitje en het wordt een graad of 20. We bevinden ons aan de oostflank van het Azoren-hogedrukgebied. Zolang dit systeem niet doortrekt het vaste land op, zullen de veranderingen niet al te groot zijn.”