“Woensdag zonovergoten, donderdag en vrijdag drukkend warm en kans op onweer”

nieuws
Archieffoto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Er staan een aantal warme dagen voor de deur waarbij het op donderdag en vrijdag drukkend warm kan worden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Woensdag is het zonovergoten en rustig zomerweer”, vertelt Kamphuis. “De temperatuur loopt bij een zwakke noordenwind op naar 23 graden. In de nacht van woensdag op donderdag is het helder bij 11 of 12 graden als minimumtemperatuur. Donderdag is het opnieuw zonovergoten en wordt het met 28 of 29 graden zeer warm. De wind, uit het oosten tot zuidoosten, is zwak of matig, windkracht 2 of 3. De nacht naar vrijdag verloopt zwoel met minima die pas tegen de ochtend tot iets onder de 20 graden zakken. De kans op een onweersbui neemt dan toe.”

Onweersbui
“Vrijdag is er eerst kans op een wegtrekkende onweersbui. Daarna is het zwoel en drukkend warm, met af en toe zon. De temperatuur ligt rond de 25 tot 27 graden als maximumtemperatuur. In de loop van de dag neemt de kans op een onweersbui wederom toe. Er staat weinig wind. Ook zaterdag wordt het met 24 tot 26 graden warm. Er zijn er flinke perioden met zon. Er is slechts een kleine kans op een verspreide bui.”

Koelere lucht
“Op zondag nadert koelere lucht met buien, maar aan de voorzijde van het front kan het kwik opnieuw oplopen naar waarden tot rond of boven de 25 graden. Komt het front eerder, dan wordt het minder warm. Op de lange termijn blijven de temperaturen zomers met vaak kwikstanden ergens tussen de 22 en 25 graden, maar soms mogelijk ook oplopend tot boven de 25 graden. Zo nu en dan valt er een bui.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.