Warmwaterzwemmen weer op normale manier mogelijk op Kardinge: “Poortjes weer toegankelijk”

nieuws
Zwembad Kardinge

Warmwaterzwemmen in zwembad Kardinge is weer op een normale manier mogelijk. Dat laat de fractie van de SP in de Groningse gemeenteraad aan OOG Tv weten.

Twee weken geleden trok SP-raadslid Hans de Waard aan de bel: “Bij zwembad Kardinge is het mogelijk om in warm water te zwemmen. Om medische redenen kan dit erg belangrijk zijn, bijvoorbeeld als je problemen hebt met je gewrichten. Sinds een aantal weken zijn er echter problemen. De poortjes waar men normaal gesproken gebruik van maakt om bij het bad te komen zijn gesloten, waardoor mensen moeten omlopen via trappen en gladde vloeren. Dit is voor hen erg vervelend.”

Wethouder Inge Jongman (ChristenUnie) van Sport beloofde direct beterschap. Ze liet weten dat vanwege veiligheidsoverwegingen een deur was gesloten, waardoor de route om bij het bad te komen veranderd was. “Dit is met de beste bedoelingen gedaan, maar heeft wel een negatief effect, en daar gaan we iets aan doen. Dus we gaan zorgen dat een veilige toegang tot het bad hersteld gaat worden”, aldus Jongman. Inmiddels is de toegang hersteld en hebben mensen weer makkelijk toegang tot het warmwaterzwemmen.